BIO-CHEM

BIO-CHEM sprejevi za zaštitu prilikom varenja su na bazi vode i sprečavaju da se kuglice upale u MIG/MAG procesima varenja i laserskom sečenju. Naši sprejevi za zaštitu u procesima varenja su stabilni jedno-fazne emulzije. Prilikom skladištenja aktivni sastojci se ne odvajaju tako da nije potrebno mešanje (mućkanje) boca i kanti. Ove tečnosti ostaju stabilne za svo vreme skladištenja najmanje godinu dana ( u skladištu zaštićenom od zamrzavanja ) i ne zahtevaju pomeranje. Takođe su dostupni u bačvama od 200 lit ili u kontejnerima od 1000 lit. Bio-chem zaštitni sprejevi / tečnost i su spremni za upotrebu. Samo uzmete bocu, naprskate, varite, i obrišete i gotovo! Nema trošenja vremena u mešanju sredstva za odvajanje i koncetrata, i nema varijacija u kvalitetu, zbog premalo ili previše koncetrata. Naši proizvodi se primenjuju pomoću ručne sprej boce.

Prskalice na bocama su čvrste i izabrane su za ove namene zato što garantuju najfiniju atomizaciju ( najmanje čestice ). Sprej boce se dopunjuju lako iz kanti ( 10 i 30 lit ) ili iz buradi od 200 lit, pomoću ventila. Za bio-chem zaštitne tečnosti za varenje imamo par odobrenja za cinkovanje i lakiranje posle varenja. Odobrenja su izdali Herning Zinc Coating, Volkswagen AG, SLT Laser Technology, i Dresden Institut za zaštitu od korozije, i mnogi drugi.

SURFOX – sistem za čišćenje varova

Patentirani sistem za čišćenje crnih ostataka sa varova na nerđajućem čeliku. Obnavlja originalni sjaj čelika na mestu vara. Surfox T sredstvo za čišćenje radi na principu elektrolize. Ovo znači da ima manje rizika nego kad korisnik radi sa korzivnom tečnošću, npr. fluorovodoničnom ili azotnom kiselinom.  Brzo čišćenje i pasivizacija. Automatski ili manuelni pumpni sistem za precizno doziranje elektrolitičkog fluida SurfoxT. Isparenja se kondezuju pomoću kompresovanog vazduha. Nije potrebna neutralizacija – mesta na kojim je delovano dovoljno je naprskati sa FT 100 i obrisati krpom ili isprati vodom.

Za trajno obeležavanje (crni otisak, gravura) nerđajućeg čelika, pribor za obežavanje je dostupan u dodatnoj opremi.

Polje primene

– Za proizvodnju delova od nerđajućeg čelika, takođe u hemijskoj industriji, prehrambenoj i tehnologiji hlađenja
(frižideri i hladnjače).