Lak za čamce je bezbojni lak za drvo visokog sjaja i velike otpornosti na vlagu i habanje sa svojstvima dobrog upijanja i razlivanja. Podesan je za zaštitu drvenih površina kao što su: drveni čamci, vikend kućice, kućna i garažna vrata, lamperija, roletne, baštanske garniture i sl.

Kategorija: Oznaka:

Osobine i upotreba: Nanosi se na suvu i dobro obrušenu čistu drvenu površinu četkom, valjkom u jednom ili dva sloja. Viskozitet je podešen za nanošenje četkom pa u tom slučaju nije potrebno razređivanje. Najpovoljni uslovi za nanošenje su pri temperaturi 18-23ºC i vlažnosti vazduha 65-70%. Lak se prilično brzo suši na dodir i prašinu ali se naredni (sledeći) sloj može nanositi tek posle 18-24h zavisno od debljine nanosa temperature.

Sušenje: Lak je suv na dodir i prašinu posle nekoliko sati ali se potpuno sušenje očekuje tek posle 24 sata u zavisnosti od debljine nanosa, spoljne temperature i vlažnosti vazduha.

Nijanse: Lak za čamce je u suštini tečnost boje meda.

Izdašnost: Sa 1 litrom Laka za čamce može se premazati 8-10 m2 u jednom sloju u zavisnosti od nanete podloge, vrste i vlažnosti drveta.

Pakovanje: 0,75 L (limenka, kom.pak.12 komada), 3 L (limenka, kom.pak.4 komada) i 10 L (plastični PE kanister).